Kviečiame į seminarą: „Veikliojo dumblo biologija ir mikroskopinė analizė. Eukariotinių mikroorganizmų, randamų Lietuvos nuotekų valyklose, atlaso pristatymas”

Kviečiame į seminarą

„Veikliojo dumblo biologija ir mikroskopinė analizė. Eukariotinių mikroorganizmų, randamų Lietuvos nuotekų valyklose, atlaso pristatymas”,

kurį ves Biochemijos ir molekulinės biologijos katedros mokslo darbuotoja dr. Janina Bražėnaitė.

Vieta: Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultetas, Didžioji auditorija (Čiurlionio g. 21,  214 a.)
Laikas:  2013 m. birželio 18 d.  10:00 – 14:30

Seminare bus apžvelgiamos mokslinės publikacijos apie veikliojo dumblo mikroskopinės analizės naudojimą Europos šalyse bei supažindinta su veikliojo dumblo mikroorganizmais, rastais Lietuvos nuotekų valyklose. Pranešėja pristatys penkerius metus vykdytų tyrimų rezultatus ir jų panaudojimo perspektyvas. Dalyviai galės peržiūrėti ir įvertinti „lietuviškų“ veikliojo dumblo mikroorganizmų atlasą (iliustruotą autorės darytomis nuotraukomis), kuris paruoštas išleidimui.

Antroje seminaro dalyje bus pateikiama mokslinių publikacijų apžvalga apie šiuolaikinius biologiniam nuotekų valymui keliamus reikalavimus ir jų įgyvendinimo būdus Europos Sąjungos šalyse. Numatoma aptarti kovos su veikliojo dumblo išpurtimu ir perteklinio dumblo gamybos mažinimo būdus, didžiausią dėmesį skiriant biologiniams ir biocheminiams metodams.

Seminaro programa